طرز تهیه سس بشامل
سس لازانیا که به آن بشامل هم گفته میشود نوعی سس فرانسوی سفید رنگ است که از آرد، کره و شیر تهیه میشود. تهیه این سس بسیار راحت است در حدود 10 دقیقه آماده میشود. تنها نکته در تهیه سس بشامل این است که آن را خوب هم بزنید تا گلوله های آرد در سس حل شوند. البته اگر موفق نشدید و گلوله های زیادی در سس باقی ماندند میتوانید آن را از صافی رد کنید. از سس لازانیا برای تهیه غذاهای دیگر هم استفاده میشود. مثلا میتوان آن را با قارچ مخلوط کرد و در کنار مرغ گریل استفاده کرد.
مواد لازم برای سس بشامل
- آرد سفید 2 قاشق غذاخوری
- کره 50 گرم
- شیر 2 لیوان
- نمک مقدار لازم
طرز تهیه سس بشامل
- مرحله 1
ابتدا باید کره را داخل یک ظرف مناسب، روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود.
- مرحله 2
به کره ذوبشده، آرد سفید اضافه کنید و مواد را باهم خوب مخلوط کنید.
- مرحله 3
به همزدن ادامه دهید تا جایی که حبابهای ریز ظاهر شده و مواد حالت خمیر یکدست پیدا کنند اما مواظب باشید نسوزند و تیره نشوند.
- مرحله 4
شیر را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا گلولههای آرد باز شوند.
- مرحله 5
صبر کنید تا سس به جوش آمده و به غلظت برسد.
- مرحله 6
کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و کمی بچشید و درصورت نیاز بازهم اضافه کنید.
- مرحله 7
حرارت را کاملا کم کنید و اجازه دهید حدود 2-3 دقیقه مواد با هم بجوشند.
- مرحله 8
در این مرحله، ظرف را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید دمای سس پایین بیاید.
فوت و فنها: ۱. می توانید در تهیه سس بشامل به شیر ۱/۲ خامه اضافه کنید. مخلوط کردن شیر با خامه طعم بینظیری را به این سس میدهد. ۲. برای تهیه سس بشامل بهتر است که از میزان یکسانی آرد و کره استفاده کنید. ۳. برای خوش طعم کردن این سس میتوانید مقداری زعفران و جعفری ساطوری شده به سس اضافه کنید. ۴. در تهیه سس بشامل معمولا از ریشه جوز هندی و آویشن و نمک و فلفل و ادویه های ایتالیایی استفاده میشود. ۵. اگر با اضافه کردن شیر آرد گلوله شد میتوانید مایه سس را در درون مخلوط کن بریزید و بعد از باز شدن گلولههای موجود در مایه سس دوباره آن را در درون تابه بریزید و بر روی حرارت گاز قرار دهید تا غلیظ شود.