آموزش درست کردن آش رشته برای 4 نفر
مواد لازم برای تهیه آش رشته
حبوبات لازم
- نخود ، لوبیا قرمزو لوبیا چیتی 40 گرم یا معادل 1/4 لیوان
- عدس ریز 50 گرم
- پیاز متوسط 3 عدد
- روغن به مقدار لازم
- زرد چوبه 1 قاشق غذا خوری
- اسفناج 20 گرم معادل 10 عدد برگ متوسط
- جعفری 20 گرم معادل 10 عدد
- تره 30 گرم معادل 15 شاخه تره
- شوید 10 گرم معادل 10 شاخه
- گشنیز 20 گرم معادل 30 شاخه
- نعناع خشک 2 قاشق غذا خوری
- رشته آش 70 گرم
- سیر 2 حبه
- کشک 2 قاشق غذا خوری
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه کامل آش رشته
از شب قبل نخود و لوبیا ها را باهم در ظرفی خیس میکنیم و عدس را جداگانه در ظرف دیگری خیس میدهیم .پیاز ها را هم خلالی میکنیم و برای اینکه موقع سرخ کردن لح نشود و حالت چیپسی پیدا کند از شب قبل آن را روی پارچه ای تمیز پهن میکنیم و با یک پارچه نازک روی آن را می پوشانیم.
نخود و لوبیاهایی که از شب قبل خیس کردیم درون قابلمه ای با 5 لیوان آب می پزیم و وقتی جوش آمد کف روی حبوبات را با قاشق میگیریم وحرارت شعله را کمتر میکنیم و و در قابلمه را به طور کمی نیمه باز روی آن قرار میدهیم و یک ساعت به آن زمان میدهیم تا حبوبات پخته شوند.
مقدار سبزی آشی که آماده کردیم رو تمیز میکنیم و شاخه های کلفتش را بر میداریم و پس از شستشو وآب گیری خرد میکنیم .
سبزی آش را نباید زیاد ریز کرد چون خودشو تو آش نشون نمیده .
بعد از آماده کردن سبزی میریم سراغ پیاز هایی که از شب قبل خلال کردیم در ماهیتابه ای با کمی روغتن سرخ میکنیم تا طلایی شود. در ظرف دیگری 4 قاشق غذا خوری روغن می ریزیم و اجازه میدهیم تا داغ شود بعد یک قاشق زرد چوبه را داخل آن میریزیم و بعد از کمی هم زدن نعناع ها را به آن اضافه میکنیم و سریع بعد از 10 ثانیه هم زدن از روی شعله گاز برمیداریم تا نعناع نسوزد و رنگ آن تیره نشود.
باید دقت کنید که در همین فاصله کم هم شعله گاز پایین باشد.
بعد ازیک ساعت که لوبیا ها پخت عدس و سبزی را به آن اضافه میکنیم و 5 لیوان آب جوش هم داخل قابلمه می ریزیم و شعله گاز را زیاد میکنیم تا مواد باهم به جوش بیاید .
بعد شعله را کم میکنیم و با در نیمه باز اجازه میدهیم عدس و سیزی ها با حبوبات به مدت نیم ساعت بپزند.
در لازانیا همراه ما باشید.
بعد از این زمان داخل لیوانی 2 قاشق غذا خوری آرد معادل 20 گرم را با نصف لیوان آب خوب مخلوط میکنیم تا آرد گلوله گلوله نشود و به داخل مواد آش به آرامی می ریزیم و هم میزنیم.
بعد از آن نصف پیاز داغ و نعناع داغمان را در داخل آش می ریزیم و بعد از کمی هم زدن در مرحله آخر رشته آش را نصف کرده و کم کم به صورت نامنظم در حالی که آش را بهم میزنید.
در داخل آن میریزیم .باید مدام هم بزنید تا رشته ها نرم شوند . در این فاصله نمک و ادویه دلخواه مثل فلفل و زرد چوبه را هم اضافه میکنیم وبعد از یک ربع از روی شعله برمیداریم .
دقت کنید آشتان رقیق باشد چون بعد ازکمی سرد شدن آش غلیظ میشود.
و بعد از نیم ساعت که گذشت آش شما آماده خوردن است چون هم جا افتاده و کاملا غلیظ شده و رشته ها حجیم تر و نرم تر شده است. برای تزیین میتوانید ازنصف پیاز داغ و نعناع داغ مونده و کمی سیر داغ و کشک به مدلهای دلخواه استفاده کنید.
نکاتی مهم و اصولی در پخت آش رشته:
- برای اینکه رشته های آش به هم نچسبند و مواد راحت تر در قابلمه پخته شوند باید گنجایش قابلمه بزرگتر از حجم آش رشته باشد.
- برای زیبایی آش رشته ، سبزی آش باید درشتر خرد شود و نیز بدون ساقه باشد.
- بهتر است از پیاز داغ فراوان برای داخل آش استفاده کنید.
- سعی کنید از مرغوبترین نوع رشته آش استفاده کنید.
- حتما نمک داخل آش رشته را تست کنید تا به واسطه ریختن کشک اش شور نشود.
- روغن باعث جا افتادن آش میشود به همین دلیل باید به اندازه کافی آن را مصرف کرد.
- کشک باعث بریده شدن آش میشود ، به همین دلیل نباید آن را در آش رشته جوشاند.
- از نظر بهداشت و سلامت کشک را حتماً به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
- برای درست کردن نعنا داغ 2 قاشق روغن را داغ کرده و نعنای خشک را داخل آن بریزید و بلافاصله خاموش کنید تا نعنا نسوزد.
- هنگامی که آش جا افتاد باید لعابی رقیق روی آن را بپوشاند و رشته بوی خامی ندهد. البته نوع رشته هم تاثیر خوبی در جا افتادن اش میگذارد.
- تره را جدا از سیزی های دیگر خرد کنید .
- برای اینکه آش بد رنگ نشود هرگز موقعه پخت در قابلمه را نگذارید.
- مقدار حبوبات را داخل آش را میتوانید کم یا زیاد کنید.
- اگر از آب قلم در آش استفده کردید مقدار کره یا روغن را کمتر کنید.
نکات تکمیلی در مورد آش رشته
تذکر
- برخی رشتههای آش خودشان شور هستند. برای همین هنگام افزودن نمک آش باید دقت کرد که بیش از اندازه شور نشود.
- سبزی آش از اسفناج، تره، جعفری و گشنیز تشکیل شدهاست.
- در صورت در دسترس نبودن سبزیهای ویژهٔ آش، داشتن اسفناج به تنهایی برای پختن این خوراک کافی است و همچنان آش خوش مزه خواهد بود.
- در نظر داشته باشید که تا هنگامی که نعنا داغ را به آش اضافه نکردهایم مزهٔ آن کامل نشدهاست.
منبع : مزه